Amíg élünk, tanulunk

      Amíg élünk, tanulunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

bible-431483_1280A mai világban azt gondolom, annak jó, akinek van lehetősége tanulni fejleszteni önmagát. Ha több dologhoz értünk, ennek segítségével több lábon állhatunk. Persze, gyerek koromban, hiába beszéltek nekem is a szüleim, hogy tanulj lányom, mert akkor tudod az életben majd valamire vinni. Erre én is, csak felnőtt fejjel jöttem rá, és tudatosult is bennem, hogy milyen igaz. Bárcsak akkor hallgattam volna a szüleimre, a mai napig eszembe jut. De soha nem késő, még felnőtt fejjel is dönthetünk úgy, hogy tanulni szeretnénk. Nem egy ismerőstől hallom, hogy 40 vagy 50 évesen szerzi meg élete első diplomáját. Neked van diplomád? Vagy gondolkodtál azon, hogy milyen jó lenne, ha lenne?

Fejleszteni önmagunkat

Mivel nekem ez a véleményem, igyekszek mindig valami újat megtanulni, vagy ha valami érdekel utána járni. Nem muszáj mindenhez tanfolyamra menni, a mai világban már az internet segítségével csodákra vagyunk képesek. Hiszen, nincs olyan dolog, amit ne találnánk meg ennek a segítségével. Számos esetben, még videó is vannak fel téve, vagy kép sorozatok, ami alapján teljesen jól el tudunk igazodni a dolgok között.

Persze, amire van lehetőségem, arra a tanfolyamra elmegyek. Manapság, a cégek is igyekeznek, hogy az embereik, ha lehet sokkal több dologhoz értsenek, ne csak ahhoz, amivel éppen foglalkozniuk kell. Az építőipari cégeknél egyre gyakrabban hallom, hogy pályázatok útján beíratják az embereiket targoncás, illetve darus tanfolyamra. Gondoljunk csak bele, nekünk egy fillért nem kell fizetni érte. A cég elenged a tanfolyamra, mert érdeke, hogy elvégezzük, nekünk még mindemellett az a hasznunk is meglesz, hogy egy 200.000 forintos tanfolyamot „ajándékba” kapunk. A tanfolyam el végeztével pedig rendelkezni fogunk rögtön még egy szakmával. Számtalan alkalommal olvasom az újságban, hogy targoncást, darust, vagy gépkezelőt keresnek ide vagy oda.

A fizetős tanfolyamok

Persze nem csak olyan tanfolyamok vannak, amiket a cég fizethet. ha lehetőségünk van, mi magunk is mehetünk, járhatunk bármilyen tanfolyamra. Azt gondolom, kevés olyan eset fordul elő, amikor a cég azt mondja egy irodai alkalmazottnak, hogy nem menjen, és végezzen, el mondjuk egy TB szakértői tanfolyamot. Ez neki is hasznos lehet, és nekünk is.

De ilyenek a nyelvi tanfolyamok is. Az én munkáltatóm, most ezzel a nyelviskolával tervezi, hogy szerződést köt, hogy pár emberét beíratja egy tanfolyamra hozzájuk. A cégnek mi a haszna? Manapság, mondjuk egy angol nyelv tudása, szinte elengedhetetlen. Vegyük csak a számítógépet, annak az alapfokú ismerete mellé szinte nélkülözhetetlen, az angol nyelv ismerete. Mi pedig azzal járunk jól, hogy ha szerencsénk van, és jól megy a tanfolyam, a nyelv megtanulása mellett, még akár nyelvvizsgát is tehetünk.

A mai világban már nem csak egy férfinak, hanem egy nőnek is sok mindenhez kell értenie. Szerencsésnek mondhatom magamat, mert az én párom sok dologhoz ért, amihez esetleg nem, azt körbejárja, hogyan tudná megoldani, megtanulni. De sok minden megcsinálok én is, legyen az fizikai munka, vagy egy egyszerűbb dolog megcsinálása.