Az autósbolt, amit futás közben fedeztem fel

Végre sikerült változtatnom az életmódomon, és átváltottam az egészséges táplálkozásra és a sportolásra! Már ideje volt, éreztem magamon, hogy muszáj változtatnom. Szerencsére nem vagyok az a típus, aki könnyen hízik, így nekem nem is ez volt a gondom. Mivel ülőmunkát végzem, nap végére már minden részem görcsben állt, fájt a hátam, a lábam és mozgás hiány miatt hamar elfáradtam. Az egészségtelen étkezés is nyomot hagyott rajtam, sokat fájt a fejem és a hasam is tőlük. Lustaságból kicsit húztam a dolgot, ezt bevallom, de végre váltottam és most nagyon jól érzem magam.

Fontos a sportolás, kicsit kikapcsol és feltölt energiával. Ha időm engedi, eljárok futni is, attól kicsit kitisztul a fejem, ami a mindennapi rohanás mellett nagyon rám fér. Emellett odafigyelek arra, hogy naponta ötször egyek, kis adagokat és minél egészségesebbet. Körbenéztem az interneten, hogy van-e valami tipp a változatos étkezésre, és közben találtam egy jó naptárat, amiben napra lebontva fel van osztva, hogy aznap mit kellene enni.

Pont egy ilyen alkalommal, mikor futni mentem, észrevettem, hogy van egy autósbolt közvetlenül a közelben, amerre futom. Nem szoktam ilyenkor körbenézni, mert zenét hallgatok közben, és olyankor csak álmodozom, elvagyok a gondolataimmal. De most valahogy megpillantottam és ennek pont így kellett történnie. Van egy autóm, és kellett hozzá néhány dolog, viszont addig nem is találtam megfelelő helyet, ahol mindent be tudnék szerezni, amire szükségem van. Gyorsan meg is álltam és bementem oda, hogy megkérdezzem, tudnak-e abban segíteni, ami nekem kellene. Elmondtam, hogy mit keresek, ők pedig azonnal a segítségemre siettek és megmutattak mindent, sőt még ajánlottak is egyéb terméket, amire a jövőben akár még szükségem is lehet.

Jól esett ez a kedvesség, ugyanis én nem értek annyira az autókhoz, viszont más helyen egyből a fejemet vették volna, ha látják, hogy nem értek ehhez. Ráadásul hatalmas volt a választék, ezért válogatni is tudtam közöttük. Az elején vicces volt a szituáció, amikor bementem a futóruhámban a boltba, meg is kérdezték, hogy mit szeretnék venni, mert azt hitték, hogy olyan sportos vagyok, hogy mindenhova futva vagy esetleg biciklivel járok. Ami nem lenne amúgy rossz ötlet, csak akkor kétszer annyi időbe kerülne mindenhova odaérnem. Azt meg sajnos nem engedhetem meg magamnak, hiszen sokszor úgy érzem, hogy a 24 óra nem elég arra, hogy mindent elintézzek egy nap alatt, amit szeretnék. Ezért használok autót, mert úgy könnyebben eljutok például dolgozni is. Ami még jó abban, hogy autóm van, az az, hogy nem kell a havi nagy bevásárlás után a hatalmas zacskókkal hazabuszoznom. Nem is tudnék, úgyhogy vagy át kéne gondolnom, hogy mi az, amit megveszek, vagy kétszer fordulok, hogy mindent meg tudjak venni. Most aztán meg még jobban oda kell figyelnem, hogy mit veszek, mert az egészséges életmód miatt jobban oda kell figyelnem arra, hogy miket tartalmaznak az ételek, amiket eszem. Nem könnyű, de meg lehet csinálni.

Sokszor nem tudom, hogy mit kellene vennem, hiszen nem is igazán tudom, mit kívánok majd jövő héten, mit ennék meg akkor majd szívesen, így úgy kell bevásárolnom, hogy minden napra legyen valami otthon, amiket akár egymással kombinálni is tudok. Ez nagyon fontos a számomra, mert ha egyoldalú és unalmas lesz az étkezésem, akkor hamar megunom, és nem törődök vele, az pedig az egészet felborítaná.

Mindenesetre örülök neki, hogy akkor pont arra mentem futni, különben nem találtam volna rá soha az autósboltra. Maximum akkor, ha az interneten keresgélek egy kicsit, de mostanában nincs rá időm, mert elég sokáig vagyok az irodában és dolgozom, ott pedig nincs időm ilyenekre. Fel is írtam az autósbolt címét, és odaadtam a párom apukájának, mert neki is szüksége volt néhány dologra az autójához. Igaz, neki nem volt olyan sürgős, de mivel akkor friss volt az élmény, gondoltam akkor cselekszem rögtön, mielőtt elfelejteném. Örült neki, egy hét múlva utána ő is elment oda, hogy megvegye a szükséges termékeket az autójához.