Az idő melegedése cserépkályha

Ma már azért lényegesen jobb idő van, mint tegnap volt. Na de éjszaka… nem is tudom, hogy mi lehet azokkal akik kint vannak télen, de még ilyenkor is éjszakánként. Hogy miért? Nálunk alig érte el a hőmérő reggel a 3 fokot. Igen csak hideg lehetett az éjjel.

Az időjárási viszonyok

Teljesen bolond ez az idő. Persze a tavasz szeszélyes, és váltakozó is, de nem lehet tudni, hogy az ember hogyan öltözőn fel. Reggel, amikor megyek dolgozni 6 órakor még igen csak hűvös van, és a buszmegállóban mégsem ácsoroghatok egy pulóverben. Ezért is szükségem van még egy kabátra is, azzal is épp hogy csak nem fagyok meg. Jó persze, valahol én is hibás vagyok, de nem tudok rajta változtatni, ugyan is nagyon fázós típus vagyok. Na a lényeg hogy kell egy kabát is még reggelente. Igen ám, de délután meg csak egy plusz teher, hiszen addigra meg sok esetben annyira meleg lesz hogy csak cipelni kell. Ha nincs plusz táskám, akkor ez nem is gond annyira, de múltkor még be kellett mennem a boltba, és voltak táskáim is mellé. Sok lehetőségem nem volt, vagy felveszem, de akkor lehet furán néztek volna rám, így is volt aki egy pólóban sétált. A másik lehetőség az, ha cipelem.sky-183876_640

A fűtés

Azért már lényegesen kevesebbet kell fűteni, mint eddig. Hálás a házunk, mert télen meleg, nem hiába van rajta a sok réteg szigetelés, nyáron viszont tartja a bent lévő hőt. Ez is jó, amikor kint majd 40 fok van, viszont ilyenkor hol jó, hol nem. Azért kint most melegebb van, ezért ha néha kicsit fázom is napközben kimegyek egy 5-10 percre, mert akkor felmelegszem. Azért ha kint süt a nap, és van majd 20 fok, csak nem fogom begyújtani a cserépkályhát ez miatt.

Esténként még azért elviselem, ha bent meleg van, főleg fürdés környékén, és maikor leülök egy kicsit tévét nézni, vagy olvasni. Ha már bebújom az ágyba akkor nem érdekel, hiszen jó meleg a takaróm.