Crossfit után fogpótlás

Sokan nem tudják, de a crossfit egy Amerikában született fintess rendszer, amely inkább egy edzés filozófia, sem mint külön sportág. A célja a valódi élet minden kihívására is megfelelő választ adó, “funkcionális” erő kialakítása, és az alapja az intenzív és állandóan változó edzésingerek biztosítása. A Crossfit minimális eszköz készlettel, akár a szabadban is űzhető sportág, a minimál stílusú konditermeket preferálja, így nincs is szükség modern kereskedelmi célú kondi gépekre. A crossfitben a látványos izomzat csak egy „mellékhatás”, a crossfit célja a test erejének, teljesítő képességének növelése, bármilyen jellegű kihívásról is legyen szó. Nem régiben z egyik barátomtól értesültem a létezéséről, és el is kísértem egy edzésére, az egyik közeli terembe.

Ez volt életem egyik leg bolondabb ötlete, mert az odáig rendben van, hogy bárki elkezdheti, és szépen fokozatosan elérheti azt, hogy valóban legyen ennek értelme, de kiemelkedően fontos ehhez a mértékletesség és a saját magunk képességeinek reális felmérése, és az edzésterv ahhoz való igazítása. Hát én fütyültem erre az egészre, és olyan csodálatosan elintéztem magam az edzés végére, hogy még azt is megbántam, hogy aznap felkeltem.

Az egyik gyakorlat során ugyanis hatalmas traktorkerekekkel kellett mutatványoznunk, aminek az egyik emelésem után az lett a vége, hogy sikeresen az arcomban landolt a nehéz tárgy. Az hagyján, hogy az orrom kissé eltört, de hogy még az egyik első metszőfogamat is sikeresen sikerült kimozdítanom vele a helyéről, az szinte már felért egy művészettel. Nekem ezen a ponton véget is ért az edzés, és fülemet, farkamat behúzva megszégyenültem hazakúsztam sírni.

Miután már kellőképpen kisírtam és sajnáltam magamat, azonnal nekiláttam fogorvost keresni, mert ebben az esetben igazán szükséges volt egy mihamarabbi fogpótlás. A büszkeség nagyúr, és eszem ágába sem jutott ilyen ábrázattal emberek közé menni. A korábbi fogorvosom sajnos csillagászati összegeket elkért egy fogpótlásért, ráadásul a munkája is hagyott némi kívánnivalót maga után, így lázas keresgélésbe kezdtem. Végül az egyik focista barátom ajánlott egy nagyon remek orvost, aki nem csak szépen dolgozott, de olyan fogpótlás árakat tartalmazott az árlistája, hogy egyből jobb kedvre derültem. Viszonylag hamar kaptam időpontot, és nagyon kedves és családias légkörben tölthettem el néhány kellemes percet a számomra nagyon ijesztő beavatkozás előtt. Majd kiderült, hogy nem is nagyon volt okom félni, mert a doktor nem csak szépen, de kíméletesen is dolgozott, így gyakorlatilag fájdalom nélkül éltem túl ezt a kellemetlen fogpótlást.

Mostantól biztosan nagyon figyelni fogok magamra, főleg a fogaimra, mert nagyon rossz érzés volt ilyen fiatalon már elveszíteni egyet. Most sikerült megoldani, és mivel úgy döntöttem, hogy ezután minden problémámmal ezt az orvost fogom felkeresni, így biztosan a továbbiakban is sikeresen megoldódna minden ilyen jellegű problémám, de azért még itt is eléggé költségekbe vertem magam a kis crossfit mutatványomnak köszönhetően.

Úgyhogy csak óvatosan, fiúk, lányok! Jegyezzétek meg jól: senki sincs betonból!