Fogyókúra, a nyeremény egy cross bukósisak

cigar-362183_1280Hát ez elég viccesen hangzik, de így van. Persze nem valami közönséges nyeremény oldalon nyertem ezt, hanem ennek külön sztorija van.

18 éves kamasz srác voltam, amikor elkezdtem vagánykodni. Persze ehhez a motor, a cigi, a haverok, minden hozzá járult.

Idővel azért az eszem kezdett megjönni, de ettől függetlenül a szenvedélyeim megmaradtak. Időközben megismerkedtem életem párjával, családunk is lett, minden szép volt. Tünde kérésére döntöttem úgy, és az egészségem érdekében is, hogy leszokom a dohányzásról. nem mondom, hogy könnyen ment, mert már több mint egy évtizede dohányoztam, de azért egy fél év alatt sikerült letennem.

Persze a dohányzás leszokásával együtt járt az is, hogy folyton helyettesíteni szerettem volna valamivel a dohányzást, így nassoltam. Folyton ropogtattam valamit, csokit, mogyorót, mindegy, csak legyen valami. Ennek a rossz szokásnak a következménye képen magamra rántottam röpke minimum 10 kilót biztosan. Persze igen csak meglátszott, és hallgattam is elég cinkelést miatta. A srácok folyton cinkelődtek, és szórakoztak. Persze nem bántásból tudom, hiszen jó cimborák, de csak bosszantott.

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy tényleg minden nehezebb volt ennyi súlyfelesleggel. A ruhákat szépen lassan kihíztam, és a mozgás is nehezebb volt.

Az elhatározásom

Hétvégente, ha az időm engedi, akkor el szoktam menni a haverokkal motorozni. Az egyik haver most vett egy jó kis cross motort, gondoltam én is kipróbálom. Na persze ezzel is húztak, hogy mit akarok, míg nem meguntam. Mondtam is nekik, jó lesz ha csendbe maradtok, mert úgy is vissza fogok fogyni. Persze azt gondolták, hogy csak jártatom a számat. Feleslegesen. Az egyikük Balázs, benyögte, ha lefogyok, amennyit megbeszélünk, akkor összedobják a lovét a hőn áhított új cross bukósisakra, amit a múltkor nézegettem a boltban. Jót mosolyogtam és mondtam, hogy áll a fogadás. Fél évet kértem, hogy 10 kilótól megszabaduljak.

Persze azt gondolták, hogy ez is csak a szokásos „jajgatás” lesz, de megfogadtam, hogy már annyit élcelődtek rajtam, hogy ideje mást keresni rajtam kívül, és akkor is megcsinálom. Fél év elteltével, 11 kilóval voltam kevesebb. A várt sisakot meg is kaptam volna, de persze nem kértem, mondtam is, hogy nem kell. Doppingolás miatt nagyon jó volt a cinkelés, élcelődés, mert végre rászántam magam, hogy lépjek is a saját érdekemben.