Fürdőszoba ötletek tőlem, bárkinek

fördőszoba ötletA testmozgás az egyik legjobb dolog, amit egy ember csinálhat. Sokan azt mondják, hogy erre nincs idejük, és mindig van valami fontosabb, ami miatt nem tudnak elmenni mozogni. Nem is értem ezeket a kifogásokat. Az embernek arra van ideje, amire akarja. Egy hosszú nap után pedig olyan jól esik egy kicsit mozogni. Utána pedig sokkal jobban tudok aludni például.

Szeretek eljárni munka után kicsit tornázni, levezetem az energiáimat. Ráadásul ülőmunkát végzek, így sokszor fáj mindenem, de a mozgástól elmúlik. Nem kell mindig gyógyszereket bevenni, én nem vagyok annak a híve. Sikerült néhány barátomat is rávenni, illetve a páromat is. Együtt szoktunk járni, futni, amikor jó idő van. Néha még otthon is tornázik velem, bár általában más-más időpontokban szoktunk hazaérni.

A torna után, ami még szintén nagyon jól esik, az a fürdés. Ebben a melegben tornázni néha kihívást jelent, mert nagyon hamar elfáradok. Van, hogy az eltervezett időt, amit mozgással töltök, azt néha lerövidítem ilyenkor, mert nagyon el tudok fáradni, amikor akár harminc fokos meleg van. Olyankor pedig, ha sietek, mert utána dolgom van, akkor csak egy gyors zuhanyzást lenyomok, de ha nem sietek és nincs dolgom, akkor egy relaxáló fürdőt is szoktam venni. Olyankor illóolajas fürdőt veszek, gyertyákat gyújtok és élvezem a csöndet.

A fürdőszobánkat egyébként nemrég újítottuk fel. A fürdőszoba ötletek, amiket én találtam ki, szerencsére a páromnak is nagyon tetszettek, így nem kellett sokat gondolkoznunk rajta, hogy milyen is legyen a fürdőszobánk. Csupán megvettük, amik kellettek és közösen felújítottunk. Nem sok mindent kellett csinálnunk, de a falat mindenképpen ki akartam festeni, úgyhogy az volt az első dolog, amit elintéztünk.

Szeretek lakberendezni. Amikor először berendeztük a lakást, miután megvettük, teljesen be voltam zsongva. Nem szeretek vásárolni, de ha lakberendezésről van szó, akkor képes vagyok egy egész napot eltölteni az üzletekben és nézelődni, válogatni. Olyan jó érzés. Kreatív vagyok közben, kiélem magamat ebben, és utána élvezem a szép lakás nyújtotta látványt. Szerencsére ebben a dologban egyezik az ízlésünk a párommal, így nem szokott gondot okozni nekünk a dolog. Ráadásul ő is szereti berendezni a lakást, úgyhogy nevezhetjük ezt akár közös hobbinak is.

Amikor a barátok vagy a családtagok átjönnek és megdicsérik a lakásunkat, az mindig olyan jó érzéssel tölt el. Mert ezek szerint nem csak szerintem alkottunk szépet, hanem mások szerint és másoknak is tetszik. Van egy barátunk, aki nemrég vett magának lakást és tőlünk kért utána segítséget, hogy mit és hogyan rendezzen be. Mert sok minden kavargott a fejében, hogy mit szeretne, rengeteg ötlete volt, de nem tudta egyszerűen az ötleteit rendszerezni. Sőt, azt is észrevettem akkor, hogy túl sok mindent szeretett volna, akkor viszont túl zsúfolt lett volna a lakása és nem lett volna ízléses. Szépen elmagyaráztam neki, hogy szerintem néhány dolgon változtatnia kellene, mert nem lesz szép így a lakás. Meg is fogadta a tanácsaimat, és a segítségemmel nagyon szép és otthonos lakást sikerült kreálnunk neki. Örült is nagyon, cserébe meghívott minket egy vasárnapi ebédre magához. Ő szakácsként dolgozik, így aztán nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen ebédet fog nekünk majd rittyenteni. Olyan finom volt minden, hogy még viccelődtem is, hogy nem megyek haza, inkább nála akarok lakni és minden nap ilyen finomakat akarok enni. Ugyan tudok én is főzni, és a többiek szerint finomakat készítek, de én nem szeretek főzni. Sokkal jobb, amikor más főz. Inkább elmosogatok utána, de én egyszerűen nem tudom teljes mértékben élvezni a főzést. Ez valahogy nem az én pályám. Furcsán hangozhat ez egy nő szájából, de ez van. Ez olyan szerintem, mint amikor egy férfi azt mondja, hogy ő nem szereti a focit. Nincs abban semmi kivetnivaló, mégis sokan furcsának találják. Pedig szerintem az embereket nem kellene ennyire beskatulyázni.

Úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy mindenki mozogjon egy kicsit többet, hogy ezzel is hozzájáruljon a saját egészségéhez és gondoljon közben a jó kis frissítő és nyugtató fürdőzésre, ami a tornázást követi!