Soha ne vásárolj fölösleges ajándékot!

Imádok a csajokkal gymbe járni. Egészséges a testmozgás, csinos leszek tőle, ráadásul tudatosabb életmódra tanít, hiszen elkezdtem figyelni arra, hogy mit eszek és iszok. Próbálok minél egészségesebb lenni. Ezen kívül pedig, a csajokkal egy ideje arra is elkezdtünk figyelni, hogy ne csak a táplálkozás során éljünk egészséges életet, hanem próbáljunk az egyszerűség fele nyitni a mindennapokban is. Először is mindannyian ki szortíroztuk a ruháinkat, és miután átnéztük az egymásét, ami már nem kellett, és kiválasztottunk néhány cuccot, ami jól jött, egy adományládába dobtuk a maradékot.

Nagyon örülök, hogy négy éve bérletet váltottam a gymbe, mert azóta kívül, belül megváltoztam és a környezetem is vele változott. Ennek természetesen szerves része a napi, vagy kétnapi mozgás, de mint mondtam, nem csak ennyiből áll.

Amik viszont egy ideje nehezebbek lettek, azok az ajándékozások. Nem szeretnék senkinek olyan dolgot ajándékozni, amire nincs szüksége. A legtöbb ruhám, amitől megszabadultam, mind olyan volt, amit ajándékba kaptam. Ugyanez érvényes az ékszereimre és a dísztárgyaimra is, amiket nem is rakok ki sehová (csak ezektől még nem szabadultam meg).

Nemrég volt épp a személyi edzőnk születésnapja. Elég nagy godban voltunk, hogy mi legyen az ajándék, amit közösen vásárolunk neki. Eddig minden évben ékszereket vettünk, mert ő nagyon sok ékszert hord az edzőtermen kívül, de tulajdonképpen fogalmunk sem volt, hogy hordta-e őket valaha.

Ekkor támadt egy ötletem. Hiába veszünk idén is ékszert, az úgyis értékét veszti a többi ékszer között. Vásároljunk inkább egy ékszerdobozt. A többiek is támogattak az ötletben, de mivel én voltam az ötletgazda, ezért rám bízták az ékszerdoboz beszerzését is. Természetesen itt már kicsit lankadt a lendületem, mert fogalmam sem volt, hogy honnan szerezhetnék ékszerdobozt. A helyi üzletek kínálatát nagyjából ismertem, de nem nagyon rémlett, hogy valaha is láttam volna bárhol is olyan ékszerdobozt, amit a fejemben elképzeltem. Így hát maradt a jó öreg internet. Bíztam benne, hogy találni fogok valami megoldást a problémámra, és szerencsére jól tettem, hogy a bizalmamat az internetbe fektettem.

A Bagbox online webáruház oldalán (ahol rengeteg bőt termék található) találtam rá az ékszerdobozok mérhetetlen választékára. (Természetesen mérhető, de tényleg nagyon bő választék! Én először attól féltem, hogy egyet, maximum kettőt, ha fogok találni az interneten, amit valaki használtan árul Magyarországon, de tévedtem.) Ráadásul több kategória is volt: nagyméretű, kisméretű, valamint luxus ékszerdobozok, karóra tartók és ékszerdobozok utazáshoz (a kisméretűek között). Ez azért elég menő, nem?

Megmutattam a csajoknak is az oldalt. Mivel öten voltunk, ezért úgy éreztük, hogy megtehetjük, hogy egy nagyméretű ékszerdobozt vásároljunk ajándékba, hiszen a pótlás által nem fog olyan rettenetesen sokba kerülni. És amúgy sem kerül abba. Végül is a Sacher márka Erika nevű bordó ékszertáskáját választottuk, ami olasz, minőségi bőrből készült. A döntésben nagyban befolyásolt az is, hogy a személyi edzőnket Erikának hívják, de az is, hogy ez volt az egyik közös kedvencünk, ami a felépítését illeti a doboznak. A 19. századot idéző stílusú doboz teljes egészében kézzel készült, Németországban egy manufaktúrában. A lenyitható fedél a dobozon kulccsal zárható. Van benne gyűrűtartó párna, tükör a fedőnél, ékszerszalagok és varrt zseb a fedélen, két darab osztott fiók, valamint egy darab osztatlan fiók.

Az oldalon, a termék mellett azonnal fel volt tüntetve, hogy 21 napon belül szállítják. Habár még volt idő a születésnapig, kicsit megijedtem, mert ha valóban nem érkezett volna meg 21 nap alatt, hanem késik egy-két napot, akkor szégyenben maradtunk volna mind, de legfőképpen én. De szerencsére tökéletesen időben érkezett, pont, ahogyan ki volt írva az oldalon: 21 nappal a rendelés után érkezett a futár a csomaggal.

Két napra rá ünnepeltük a születésnapját Erikának. Nagyon el volt ragadtatva az ajándékkal és örült, hogy sikerült egy valóban hasznos dolgot vásárolnunk, ami nem fog unottan porosodni valamelyik sarokban. Nagyon büszke voltam magamra és az ötletemre.